20
apr
Off

Vackra och klassiska Tiffanylampor

Lampskärmar i olika färger
Det var i början av 1900 talet som tillverkningen av Tiffany lampor började. Inspirationen fick man från kyrkornas fönster som ofta var färgade och dekorerade. Lamporna är handgjorda och glaselementen skurna för hand och tillverkaren var Louis Comfort Tiffany. Lamporna är populära världen över och de tillverkas i oändliga former, färger och mönster. Tiffany Studios som ligger i New York som skapades av Louis Comfort Tiffany och där tillverkade man ett par tusen lampor. Dessa lampor är dyra och man får räkna med att de säljs från 100.000 dollar och uppåt.

Har du funderat på att åka ut och resa? I så fall; använd en Expedia rabattkod om du vill resa till New York, på det viset sparar du lite pengar. På Madison Avenue i New York kan man se klassiska Tiffanylampor. Gallerian heter Macklowe Galleri och kan vara en bra idé att titta in om du reser till NY. Iriser, Lotus och Pansy är några av de klassiker man kan se där. Lamporna är otroligt vackra med sina underbara färger, mörka som ljusa och vem skulle inte vilja ha en Tiffany lampa i sitt hem?

Lampor i fönstretDet finns nytillverkade lampor som kostar från ett par hundralappar upp till ett par tusen. På Sotherby auktionshus 2010 såldes dock en iögonfallande ikonisk Tiffany Wisteria lampa. Denna otroligt vackra skapelse med sin färg och sitt mönster gick för 1,565,000 dollar. En annan lampa för 2,800,000 dollar fanns hos Christies i New York. Detta var den 12 December 1997 och lampan var en Pink Lotus Tiffany. Tänk om man hade de pengarna!

Färger och mönster

Tiffany lamporna finns i många färger och mönster. Lamporna bär ofta namnet på det mönster som finns på den. Det kan vara tulpaner, norrsken, löv från björk, fuchsia och så vidare. Färgerna varierar från vitt, blått, gult, grönt och andra härliga färger. Mängden glas som används beror helt och hållet på hur stor lampan är. På den sällsynta Pink Lotus Tiffany lampan sattes 2000 glasbitar ihop och allt var handgjort. Ett konstverk med ett vackert sken.

Man kan köpa Tiffany lamporna till bord, golv, fönster eller tak. Tänk dig en vacker Tiffany Oak i höstens härliga färger hängandes där i ditt fönster. Det regnar och blåser utanför men det gör inget, för den lyser upp den gråa och kalla dagen med sina varma färger.

Du vet väl att du kan spara el i hemmet genom att använda energisnåla glödlampor? Den bästa glödlampan är LED och de har en livslängd på ungefär 14 till 34 månader vilket motsvarar 10 till 25000 timmar. Halogenlampans livslängd ligger på 3 till 4,5 månader vilket är runt 2-3000 timmar, ganska stor skillnad, eller hur? Använd en bra och energisnål glödlampa till din inomhusbelysning och din vackra Tiffany lampa om du har en i ditt hem. Om inte så kan då köpa en senare med alla de pengar du sparar in på din energi.