17
apr
Off

Ljusdesign som business

Med hjälp av olika ljuskällor kan olika miljöer skapas i hemmet, på arbetsplatsen eller utomhus. Dessutom gör ljus människan väldigt gott på flera plan. Det finns alltså mängder av möjligheter för den som väljer att skapa ett affärsrelaterat koncept baserat på ljusdesign.

Vad är viktigt att tänka på när den här sortens verksamhet ska dra igång? På vilket sätt kan ny och smart teknik kopplas samman med ljusdesign?

Fokus på rätt sak

Den som beslutar sig för att starta eget inom ljusdesign har med stor sannolikhet en kreativ ådra och ett sinne för skapande. Tyvärr finns det även andra delar utöver de kreativa aspekterna att ta hand om som företagare. Administrativa sysslor; att bokföra eller ta fram diverse avtal tar ofta sin gilla tid, vilket kan kännas motigt.

Med hjälp av extern expertis till de administrativa sysslorna kan företagaren fokusera på rätt sak. Den moderna plattformen Precisely är ett utmärkt exempel att titta närmare på när det gäller möjligheten att hitta smarta lösningar till tidskrävande arbetssysslor. Medan Preciselys effektiva mjukvara sköter avtal och tar fram administrativa verktyg ges tid till att skapa värde och fokusera på produktutveckling eller försäljning.

Tydligt koncept

Inom ljusdesign finns mängder av områden att verka inom och det handlar mest om att hitta sin plats på marknaden. Börja med att vrida och vända på den ursprungliga idén för att skapa ett konkret och konkurrenskraftigt koncept. Försäljning av trendiga lampor eller designlyktor kan ske på många sätt och ett nischad koncept vässar chanserna till framgång.

Handlar det om produktutveckling är det viktigt att se till modern och smart teknik. Låt designen gå hand i hand med den tekniska utvecklingen – våga till exempel att koppla samman smart mobilteknik med produkterna. Det “smarta hemmet” är här för att stanna och ljusdesign kan på mångtaliga sätt anpassas till detta fenomen.