9
okt
Off

Mer lampor åt folket


Det inredningsdesigners säger att vanliga privatpersoner gör fel när de dekorerar sina hem är att de inte sätter in tillräckligt med ljuskällor. I genomsnitt sätter inredningsdesigners in nästan tre gånger så många lampor som i ett genomsnittligt hushåll. Dessutom handlar det om att hitta rätt nyans och styrka på ljuskällorna. Det är en form av konst skulle man kunna säga, att ljussätta sitt hem. I följande inlägg kommer några exempel på hur man kan tänka när det gäller att sätta in fler ljuskällor i hemmet. Det är bara fantasin som sätter gränserna, kom ihåg det! I många fall får man prova sig fram tills man hittar en stil som man själv tycker är snygg.

Spotlights I väggar, tak och golv


Något som verkligen kan snygga till hemmet och få det att se mer modernt ut är definitivt spotlights. Det finns egentligen inga regler om hur man ska placera dessa, vilket innebär att man kan låta fantasin flöda fritt. Kanske ska man sätta in spotlights i taket, men det är ju redan ganska vanligt. Prova att leka med tanken med spotlights på väggarna eller i golven. Det är extra snyggt om man installerar spotlights i golvet på altanen så att man kan lysa upp sin uteplats året runt.

Harmonisk belysning i badrummet

I badrummet kan man skapa magi med hjälp av ljussättning. Lys upp ett lyxigt bubbelbadkar eller sätt in starka lampor runt speglarna så att det blir bra ljus för den som ska lägga sminkningen inför nattens uttåg. En annan ljuskälla som kan passa bra i badrummet är ju självfallet levande ljus. Köp doftljus så att det även blir en härlig doft inne i badrummet.

Ljussättning i trappan

Att sätta in lampor i trappan kan göra att den går från att vara en helt vanlig trappa till att helt plötsligt bli dramatisk och vacker. Man kan installera ljuskällor under varje trappsteg, ovanför trappan, under den eller var man nu vill. Kanske ska man hänga en snygg kristallkrona ovanför trappan och helt plötsligt skapa ett glittrigt skimmer i hela trapphuset.

Lys upp din konst

En sak som man kan göra om man har en del konst hemma är att man sätter upp lampor som lyser upp den. Det här kan göra att hela tavlan eller fotografiet får en helt ny framtoning och det mjuka ljuset ger en ombonad känsla.

Små ljuskällor i hemmet

Regeln som experterna använder sig av är att sätta in fler ljuskällor i hemmet än vad man kanske från början hade tänkt sig. Tänk bara på att det inte ska vara starka ljus utan harmoniska och ibland lite dova. Installera dimmer så att du kan reglera ljusstyrkan utifrån hur du mår och känner dig just för stunden.