3
mar
Off

Ljuddesign i rotting

I många länder utanför Sverige har den nya trenden med rotting och boho chic-stilen redan tagit över och de som gillar trender i inredning har redan anammat stilen i hemmen. Denna trend är också påväg till Sverige och den smyger sig långsamt in i våra inredningsbutiker och hem. En stor del av denna trend handlar om lampskärmar och lampor. För att lyckas med att få till en scandi-boho stil till 100 % bör fokus läggas på lampskärmar och ljud. Stilen är avslappnad och ger en behaglig stämning. Stilen har flera namn och kallas för scandi-boho och boho chic, kärt barn har många namn som det så fint heter.

Lampor i rotting

Taklampor, golvlampor eller skrivbordslampor spelar ingen roll, numera kan man finna alla varianter i naturmaterial såsom rotting och trä. De stora lampdesignerna har satsat stort på denna design och vissa kollektioner finns i naturfärg, vitt och svart. Glödlamporna i lamporna får gärna var av industristil, det vill säga stora och runda där man ser själv glödtråden igenom glaset. Sådana lampor drar inte mer energi än vanliga glödlampor. På tal om energi är Göta Energi en mycket bra leverantör i området.

Tine K erbjuder ett stort sortiment av lampor i både rotting och bambu

Den kända och smakfulla designern Tine K är inte sen med att hoppa på trenden i lampvärlden. Tine K-lamporna finns i flera modeller och många väljer att ha en av varje för att sedan hänga dem på rad bredvid varandra.

PR home har en design

Nästa snygga modell som förmodligen faller de flesta i smaken är den från PR Home. Lampan passar både inne i hemmet som ute i uterummet. Kombinera gärna lampan med en stor glödlampa i industristil. Glödlampan går nämligen att se från utsidan och det gör effekt att ha en glödlampa som verkligen syns.

Bloomingvilles

Denna designer har kan man alltid lita på, det finns inte en trend som går denna förbi, inte heller denna gången. Designen på rottinglampan är kreativ och större än många andra. Denna passar bäst över ett stort köksbord eller i ett ljust vardagsrum. Designen är modern och samtidigt klassisk och denna är en lampskärm som förmodligen kommer att se trendig ut i flera år framöver.

Kolla in Broste Copenhagen

Danskarna har koll och smak, som vanligt. En riktig favorit bland lamporna är skärmen Zamba, den sticker ut och passar in på ställen där lampan bör placeras lite lägre än i andra fall. Lampan har en form och mönster i sig som gör att skuggan från den faller fint i rummet och bilder ett mönster på väggen. Lampan drar uppmärksamhet och i ett rum tar den uppmärksamhet framför allt om det är mörkt ute och mönstret på väggen lyses upp av glödlampans sken.